Børnecancerfonden

Sportscar Event har på 14 år doneret mere end 14 millioner kroner til, Børnecancerfondens arbejde med at hjælpe børn med kræft.

Børnecancerfonden har igennem de seneste 15 år nydt godt af et herligt samarbejde med Sportscar Event. Ved årlige arrangementer på FDM Jyllandsringen, FDM Sjællandsringen og H.C.A Airport ved Odense. Her får de syge børn gratis en pragtfuld oplevelse med ture i de mange drømmebiler.

Alle andre får mulighed for at købe en tur i fx en Ferrari, Lamborghini, Porsche, eller en Ford GT og alle indtægterne, som er blevet til mere end 17 millioner kroner, går til Børnecancerfonden. Det betyder, at vi har kunnet glæde mange familier med et lille legat til et ferieophold eller andre ting, der kan være med til at forkæle børnene og give dem et pusterum i den barske behandling.

Det betyder også, at vi har kunnet give mere støtte til den forskning som går ud på at gøre behandlingen af børnene mere effektiv og mindre ubehagelig. Det er forskningen der er årsag til, at tre ud af fire af de børn der i dag får kræft bliver raske.

Vi håber at samarbejdet med Sportscar Event fortsætter, fordi Børnecancerfonden har brug for mange penge, så længe der er børn som ikke bliver raske. Eller til der ikke længere er børn, der får kræft.

Familien Olsen er ambassadører

"Det eneste vi frygter er naturligvis tilbagefald", siger Marlene Olsen, hvis søn Sebastian blev ramt af leukæmi for halvandet år siden. Men jo længere tid der går, jo bedre er det, og indtil videre er alting gået som det skal. Kemoterapien er overstået og Sebastian er tilbage i skolen.

"Vi har måske haft det let i forhold til så mange andre, for vi har ikke haft så mange problemer med kemo'en, udover at Sebastian har haft lidt problemer med benene - men han har ikke kastet op som så mange andre" fortæller Marlene Olsen.

Børnecancerfonden har dog stadig været helt uundværlig. "De har støttet os, de har hjulpet os, f.eks. med deres forkælelseslegat." Legatet på 5.000 kr. er netop det, en check til familierne med kræftramte børn, som de kan bruge på lige hvad de har lyst til. I september skal Sebastian så med til børnedagen med Sportscar Event. "Han glæder sig helt vildt! Han håber så meget på at komme ud og køre en tur i den nye Lamborghini Aventador" griner Marlene Olsen.
 

Om Børnecancerfonden

Børnecancerfonden er en uafhængig, privat organisation, som blev stiftet i 1995 af overlæge Henrik Hertz. Fonden modtager ikke støtte fra andre kræftorganisationer eller offentlige midler, men arbejder alene på baggrund af bidrag fra privatpersoner, virksomheder, fonde og foreninger.

Børnecancerfonden støtter forskning i behandlingen af børnekræft for at øge antallet af børn, der overlever, og give dem et godt liv fri for bivirkninger og senfølger, når de er blevet raske. Fonden støtter også de syge børn og deres familier direkte under kræftforløbet med bl.a. legater og aktiviteter og arbejder for at oplyse om kræft hos børn.

Ghita Nørby, skuespiller ved Det Kgl. Teater, er protektor for fonden, og Kirsten Holm, overlæge på børneafdelingen på Hillerød Hospital, er formand. Fondens direktør er Marianne Nielsen, som de sidste 20 år har arbejdet tæt på kræftsyge børn og deres familier bl.a. som sygeplejerske på Rigshospitalets børnekræftafdeling og som leder af Ronald McDonald Hus.

 

Læs mere om Børnecancerfonden

scroll up