Sådan startede det

Sportscar Event

  

Sådan startede det

 

En succes skabes ikke af sig selv og for Sportscar Event gælder, at resultaterne er skabt af mange gode menneskers indsats. Der er i vidt omfang tale om produktet af en kollektiv indsats.

 

Bo Jørgensen

Idémanden, grundlægger og bannerfører bag Sportscar Event var tandlæge Bo Jørgensen fra Silkeborg som, med hjælp fra sit netværk i Lotusklubben, familie, venner naboer og Round Table i Silkeborg, fik startet Sportscar Event op. 

Det første arrangement blev afholdt i tilknytning til arrangementet "Brugte biler for alle" i Herning. Det var lykkedes at samle 17 biler fra hele landet, herunder flotte vogne som Ferrari Testarossa, Lotus Esprit, Dodge Viper, DeLorean og mange andre.
 

 En af de første brochurer som reklamerede for Sportscar Event
 

Det første Sportscar Event arrangement blev afholdt på FDM Jyllandsringen i 2002. Overskuddet var på 52.000 kr., som blev doneret til Børnecancerfonden. Siden er der, hvert år, blevet afholdt et arrangement på Jyllandsringen.

Det blev besluttet at udvide Sportscar Event til FDM Sjællandsringen i starten af 2005. Det første år var overskuddet 255.000 kr.

Tovholder på Sjællandsringen blev tidligere Jagerpilot Jan Mathiesen.

I 2011 havde Sportscar Event udviklet sig så meget, at der var brug for en ny juridisk ramme, hvilket betingede en indskudskapital på 300.000 kr. til stiftelse af Sportscar Events Almennyttige Fond.

Kapitalen blev fremskaffet fra Anette og Lars Rolner, som havde været aktive kørere for Sportscar Event gennem flere år.
 

Anette og Lars Rolner
 

FDM har været så venlige at stille et kontor til rådighed for Sportscar Event på FDM Jyllandsringen, hvor Jack har sin daglige gang. Til Sportscar Event er der desuden tilknyttet ca. 60 kørere, som, uden beregning for fonden, stiller op med deres sportsvogne til de events som fonden afholder.

Der er også tilknyttet ca. 200 frivillige hjælpere, som bistår med afvikling af fondens events.

Sportscar Events indtægter kommer fra de events som afholdes på FDM Jyllandsringen, FDM Sjællandsringen og ved arrangementet i H.C.A Airport i Odense. Desuden støtter en række sponsorer op om fondens arrangementer.

Sportscar Event er i en fortsat udvikling og i 2015 startede fonden et nyt arrangement op på Fyn. Der er desuden planer om at starte et event op på Padborg Park, hvis dette er muligt.

Desuden støtter fonden op om flere events som har et velgørende formål. Det gælder eksempelvis "Race for Riget" ved Copenhagen Historic Grand Prix og Race for Heroes.

Hvis historien om Sportscar Event engang skal skrives, håber bestyrelsen at fonden bl.a. blev kendt for at kørerne og hjælperne havde det sjovt med at hjælpe børn der trænger, i form af store donationer og gode køredage.

scroll up